AVAA KOTIOVI KAUTTAMME

Julkaistu Rakennus- ja kiinteistömaailma -lehdessä 7/2003

Asunto- ja kiinteistökaupassa yhdistyy hyvä paikallinen markkinatuntemus ja toisaalta laaja-alainen näkemys ja kokemus asuntokauppaan liittyvissä asioissa. Asuntokaupassa on myös aina kyse suurista taloudellisista arvoista. Siksi on luonnollista, että kauppa hoidetaan luottamuksella ja parhaalla mahdollisella asiantuntemuksella.

-Kotiovi LKV on toiminut aktiivisena välittäjänä Vantaalla jo vuodesta 1994 alkaen. Toimipaikkamme on Tikkurilassa, osoitteessa Keltamontie 6, 01300 Vantaa. Samassa osoitteessa toimii Kotikulma-nimen alla lähes kaikki mitä kodinvaihtoa suunnitteleva kaipaa; arkkitehti - sekä sähkö- , LVI- ja rakennussuunnittelutoimistot, kertoo toimitusjohtaja Laila Lindroos.

Asunnon myynti tai ostaminen on useimmille ihmisille elämän suurin hanke

Ei olekaan ihme, että tuo askel aiheuttaa epävarmuutta. Siksi halutaan luotettu asiantuntija välittämään kauppaa. Etsiessä uutta kotia tunne on yhtä tärkeä kuin puhtaasti tekniset yksityiskohdat. Pitää tuntua siltä että "se oikea" on löytynyt. Siinähän ollaan kuitenkin solmimassa varsin pitkäaikaista suhdetta. Myös elämänlaatuun vaikuttavien tekijöiden huomioiminen on tärkeää. Näitä ovat mm. turvallisuus, ympäristö ja lapsiystävällisyys.

Asiantunteva hinnanmääritys ja kontaktien määrä ovat tärkeimmät kauppaan johtavat seikat. Sekä ostaja että myyjä toivovat sujuvuutta ja turvallisuutta. Virheiden korjaaminen mittavissa ja monimutkaisissa kaupoissa on vaikeaa ja tarpeetonta; osaava välittäjä varmistaa kaiken etukäteen.

Välittäjän elämää Kotiovessa

Kiinteistövälittäjä Laila Lindroosille työn monialaisuus ja vaihtelevuus ovat tärkeitä.
- Päivän aikana ehtii tehdä monenlaista. Asiakaspalvelu on työssä keskeisintä ja ihmisten kanssa pitää tulla toimeen. Työssä pitää aistia tulevat tilanteet hyvin pitkälti etukäteen tietääkseen mihin suuntaan kanssakäymisessä ollaan menossa. Ihmistuntemus kuitenkin kasvaa työvuosien ja niiden tuoman kokemuksen myötä, Lindroos toteaa.

Asunnonvälityksessä toimivilta henkilöiltä odotetaan kylliksi elämänkokemusta tuomaan itseluottamusta, halua kouluttautua, kykyä toimia tiimissä sekä itsenäisesti, yritteliäisyyttä ja elämäntilannetta, joka sallii työskennellä silloin kuin asiakkailla on vapaata sekä hienoviritteistä sosiaalista tajua, sillä työ kysyy hienotunteisuutta.

Kun Laila Lindroosilta kysytään millainen on hänen tyypillinen työpäivänsä hän vastaa onko niitä tyypillisiä olemassa lainkaan?

- Aamuisin aloitan klo 9 aikaan ja työpäivä päättyy useimmiten klo 21 aikoihin. Esimerkkinä Lindroos mainitsee maanantai-iltapäivän.

- Yleensä jo heti aamusta kalenterini täyttyy tiuhaan tahtiin. Maanantaisin puramme viikonlopun esittelyjä; otamme yhteyttä asuntoesittelyissä kävijöihin ja neuvottelemme mahdollisista ostotarjouksista. Päivän mittaan tulee lukuisa tiedusteluja sähköpostitse ja puhelimitse myytävistä kohteista sekä pyyntöjä oman asunnon hinta-arvioinnista. Näiden arviointikäyntien aikana otamme mahdollisesti jo kohteesta kuvia ja tietenkin keskustelemme myytävän kohteen hintanäkemyksistä ja jos näistä pääsemme sopuun sen jälkeen kirjoitamme sopimuksia, joissa ilmenee asunnon yksityiskohdat eli mitä kaikkea kaupan hintaan sisältyy. Käymme hyvin tarkasti läpi asunnonkuntoa ja varustetasoa. Asuntoesittelyjen lomassa valmistamme ja muokkaamme myytävien kohteiden kuva- ja tekstimateriaalia ja teemme esitteitä. Onnistunut asuntokauppa perustuu huolelliseen valmisteluun. On neuvoteltava paitsi kauppahinnasta myös muista kaupan ehdoista. Erityisen tärkeää on selvittää mahdollisimman hyvin, millainen myytävä kohde on, Lindroos selvittää.

Välittäjällä käytössään monta myyntikanavaa

- Meillä on käytössä monta myyntikanavaa, jotka tuovat uusia mahdollisuuksia. Täällä pääkaupunkiseudulla Helsingin Sanomien sunnuntain asuntoliite ja Etuovi.com lehdessä ovat meille tärkeä myyntiväline. Internetin merkitys on kasvanut hyvinkin voimakkaasti. Verkon kautta yhteydenottoja tulee suunnilleen yhtä paljon kuin perinteisten myyntikanavien kautta, Laila Lindroos kertoo.

Kotioven kohteet löytää nettiosoitteista www.kotiovi.com , www.kotiovi.fiwww.etuovi.com tai www.oikotie.fi


  » Asunnot
  » Loma-asunnot, muut
  » Tontit

Ota yhteyttä

  040 5023495
  info@kotiovi.com

Keltamotie 6, 01300 Vantaa

Yhteydenottolomake

Tietosuoja
Netello